Izom nyújtás, lazítás

A nyújtással elkerülhetők az esetleges sérüléseket, és az izomláz is, hiszen az izmok megrövidülnek akkor, ha csak állandóan összehúzódást végeznek, és nincsenek rendszeresen megnyújtva, lelazítva. Az állandó feszülésben lévő izmokhoz tapadó inak, szalagok könnyebben szakadnak, sérülnek.

A nyújtás következtében az izmaink frissek, fiatalosak maradnak, hiszen fokozódik a vérellátás, helyes légzéssel az oxigénfelvétel, és a sejtek közötti anyagcsere, illetve a méreganyagok kiürülése is könnyebbé válik.

Ha mindez még nem lenne elég ok a nyújtásra, akkor érdemes tudni, hogy a nyújtástól hajlékonyabbak, mozgékonyabbak leszünk, hiszen a nyújtás növeli az ízületek mozgásterjedelmét, közvetve pedig a teljesítményt.

Éppen ezért soha ne feledkezzünk meg a nyújtásról, mely egyrészről lehet az edzés része, – ami szinten tartja az izmok elasztikusságát, illetve helyreállítja azt -, másrészről pedig érdemes a pihenőnapokon kizárólag képességfejlesztő nyújtó gyakorlatokat végezni a hajlékonyság fejlesztése érdekében.

Összesen 1 találat

  • izom húzódásra SMR henger
    Izom nyújtás, lazítás

    SMR henger

    Értékelés: 0 / 5
    4 990 Ft
Shopping Cart