Talp fájdalom

Talp fájdalom a lábfejben lévő különböző deformitások miatt újszülött kortól kezdve az élet bármely szakaszában előfordulhatnak. Sokan szenvednek különböző láb fájdalmaktól a helytelen, nem jó statikájú lábfejük miatt. Ugyanakkor a fájdalmak a test más részeiben is kialakulhatnak.

Mik lehetnek ezek a fájdalmak?
lábfájdalom
vádli fájdalom
combtő fájdalom
térdhajlat fájdalom
boka fájdalom
lábfej fájdalom
talpfájdalom
sarok fájdalom
lábujj fájdalom
sípcsont fájdalom
sarokcsont fájdalom

A cipő funkciója láb védelme. A sérülések és a hideg elleni védelem rendben van, de a cipő számtalan nagyon fontos funkciót is átvesz a lábfejben lévő 40 izomtól. Ez pedig oda vezet, hogy ezek az izmok gyengék, nincsenek jó tónusban. Sok esetben ebből alakul ki a talp fájdalom is.

A lábfejben lévő 26 csont, 33 ízület, és a több, mint 40 izom felel azért, hogy az állás stabil, a járás futás pedig fájdalom mentes, és harmonikus legyen. A futás gazdaságossága ezen a nagyon komplex szerkezeten múlik, ezért fontos, hogy rendben legyen. Az összes csontunk egy negyede a lábfejünben van!

A talp fájdalom, a lúdtalp népbetegség!

Miért érdemes komolyan venni?

Azért, mert a lábfejre hárul az egész test súlya állás és járás közben is. A teljes testet figyelembe véve, a lábunkra hárul a legtöbb munka. Minden egyes lépésnél viselnie kell a talajjal történő találkozásból adódó mechanikai megrázkódtatásokat.

Lúdtalp

Amikor a test nem kap megfelelő alátámasztást, például a lúdtalp, vagy a haránt boltozat süllyedés miatt, akkor láncreakció szerűen minden elmozdul a helyéről. Ez csupán idő kérdése. Így a hát, vagy nyak fájdalom is visszavezethető a helytelen lábstruktúrára.

Amennyiben rendszeresen mezítláb járnánk, egyenlőtlen, természetes talajon, akkor a lábfejünkben lévő izmok megerősödnének. A megfelelő tónusú izomzat meg tudná tartani saját jó statikai felépítését, és így az egész testét is.

Mivel csak nagyon ritkán járunk mezítláb a természetben, a talp izomzatának megerősítését másképpen kell pótolni. Itt a megoldás, a legjobb eszközök a tökéletes lábért. A bütyök kezelése is tökéletesen megoldható az alábbi eszközökkel.

Mind a(z) 5 találat megjelenítve

Shopping Cart